Nagrajeni raziskovalni dosežki zdravnikov in farmacevtov

Med prejemniki letošnje nagrade International Medis Awards for Medical Research sta dve zdravnici iz Slovenije.

Objavljeno
30. november 2016 14.15
rsi*Meti Buh Gašparič
Dragica Bošnjak
Dragica Bošnjak
Družba Medis je že tretjič podelila mednarodne nagrade za izjemne raziskovalne dosežke v medicini in farmaciji. Mednarodna strokovna žirija je neodvisno pregledala in ocenila rekordno število 162 prijav raziskovalcev iz osmih držav in pod vodstvom predsednika prof. dr. Matije Tomšiča, predstojnika Kliničnega oddelka za revmatologijo UKC Ljubljana, izbrala 19 finalistov ter nato zmagovalce na devetih terapevtskih področjih.

Najboljše raziskave, ki so jih ob navzočnosti več sto raziskovalcev, zdravnikov, farmacevtov, akademikov in drugih strokovnjakov, rektorja Univerze v Ljubljani prof. dr. Ivana Svetlika in generalnega direktorja družbe Medis, Toneta Strnada, sinoči predstavili na slovesni prireditvi v Cankarjevem domu v Ljubljani, so pripravili; s področja alergologije dr. Slađana Andrejević, dr. med. iz Srbije, z anesteziologije dr. Alen Protić, dr. med., s Hrvaške, iz farmacije dr. Tanja Dujić iz Bosne in Hercegovine, iz nevrologije dr. Srđan Ljubisavljević, dr. med., iz Srbije, iz oftalmologije dr. Eva Lenassi, dr. med. iz Slovenije, iz pediatrije dr. Gergely Toldi, dr. med. iz Madžarske, iz pulmologije Dražena Srdić, dr. med iz Hrvaške, iz revmatologije mag. Alojzija Hočevar, dr. med. iz Slovenije in na področju urologije dr. Attila Szendrői, dr. med z Madžarske.

Mednarodno nagrado za medicinske dosežke Medis Awards so leta 2014 zasnovi v družbi Medis kot priznanje in spodbudo strokovnjakom, ki si dejavno in mednarodno odmevno z znastvenoraziskovalnim in kliničnim delom prizadevajo za napredek pri diagnostiki in zdravljenju različnih bolezni.