LG z dobičkom

Čisti dobiček se je od aprila do junija v primerjavi z istim obdobjem lani zvišal za 47 odstotkov.

pet, 27.07.2012, 17:44

Ljubljana – Drugi južnokorejski proizvajalec zabavne elektronike in hišnih aparatov LG je med aprilom in junijem ustvaril 159 milijard vonov (114,1 milijona evrov) čistega dobička, kar je 47 odstotkov več kot v istem obdobju lani.

Rast je predvsem posledica dobre prodaje ploskih televizorjev. Če ne bi bilo izgube v diviziji pametni telefoni, bi bila rast dobička še večja. Prihodki so se sicer znižali za 10,6 odstotka na 12.860 milijard vonov (9,23 milijarde evrov).

Divizija pametnih telefonov, o kateri so v LG napovedovali, da bo spodbujala rast podjetja, je tako četrtletje končala z izgubo. Izguba te divizije iz poslovanja, ki je posledica zaradi slabše prodaje mobilnikov, višjih stroškov promocije in valutnih razmerij, je znašala 57 milijard vonov (40,9 milijona evrov). Po neuradnih podatkih je LG v omenjenem četrtletju uspelo prodati desetkrat manj pametnih telefonov kot največjemu konkurentu Samsungu. Pred tem je divizija dve četrtletji beležila dobiček.

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se