- 4 piščančja bedra
- 1 - 2 žlici gorčice
- 2 veliki čebuli
- 4 večji korenčki
- timijan
- 2 dl rdečega vina
- sol, poper
Priprava:
- Pečico segrejemo na 200 ºC.
- Čebuli narežemo na krhlje, korenje na trakove in naložimo v pekač.
- Piščančja bedra razkosamo na pol, jim odstranimo kožo, solimo, popramo, premažemo z gorčico in prav tako naložimo v pekač.
- Prilijemo rdeče vino in pekač postavimo v segreto pečico.
- Pečemo 30 minut, med peko meso po potrebi prelijemo z mesno omako.
- Proti koncu jed obilno začinimo s timijanom.
- Božansko dišeče sladkega piščanca ponudimo s hrustljavim kruhom, s katerim pomažemo še zadnje kaplje slastne omake, ob veliki skledi endivije in radiča s krompirjem.
- Koristen nasvet: Maščobe ni potrebno dodajati, saj so bedra že sama dovolj mastna, poleg tega se meso peče v vinu.