Četrtkov namig za kosilo: Pečen piščanec s čebulo in korenjem v rdečem vinu

Ne pozabite dodati gorčice, ki pusti svoj pečat. Priprava jedi traja 10 minut, peka pa bo vzela 30 minut.

Objavljeno
10. januar 2017 11.48
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:
  • 4 piščančja bedra
  • 1 - 2 žlici gorčice
  • 2 veliki čebuli
  • 4 večji korenčki
  • timijan
  • 2 dl rdečega vina
  • sol, poper

Priprava:

  1. Pečico segrejemo na 200 ºC. 
  2. Čebuli narežemo na krhlje, korenje na trakove in naložimo v pekač. 
  3. Piščančja bedra razkosamo na pol, jim odstranimo kožo, solimo, popramo, premažemo z gorčico in prav tako naložimo v pekač. 
  4. Prilijemo rdeče vino in pekač postavimo v segreto pečico. 
  5. Pečemo 30 minut, med peko meso po potrebi prelijemo z mesno omako. 
  6. Proti koncu jed obilno začinimo s timijanom.
  7. Božansko dišeče sladkega piščanca ponudimo s hrustljavim kruhom, s katerim pomažemo še zadnje kaplje slastne omake, ob veliki skledi endivije in radiča s krompirjem.
  8. Koristen nasvet: Maščobe ni potrebno dodajati, saj so bedra že sama dovolj mastna, poleg tega se meso peče v vinu. 
Opomba: Za tiste bolj lačne, pred piščancem ponudite grahovo juho.