Četrtkov namig za kosilo: Pica s svežo zelenjavo in skuto ali rikoto

Asketska različica; priprava 10 minut, čas peke 10–15 minut

Objavljeno
25. julij 2014 12.51
PICA
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Potrebujemo:
250 g navadne skute ali rikote, kar vam je ljubše
peteršilj, bazilika, sol
sveža sezonska zelenjava (paradiž­nik, paprika, bučke, špinača ...)
vzhajano osnovno testo za pico iz 800 g moke, 5 dl vode, 20 g svežega kvasa, 6 žlic (oljčnega) olja in 15 g soli
po želji 125 g mocarele

Priprava:
Pečico segrejemo na 250 ºC.
Vso zelenjavo narežemo na primerne kose, raje bolj tanke kakor debele.
Pripravimo dva pekača, testo razdelimo na pol, za vsak pekač eno polovico.
Testo raztegnemo po pekaču v krog na največ 0,5 centimetra debelo. Pri robovih pustimo malo više, pomagamo si s prsti. 
Na testo namažemo skuto, jo rahlo posolimo, potresemo s peteršiljem, baziliko, dodamo rezine paradižnika (in drugo zelenjavo), po želji obložimo še z mocarelo ter postavimo v segreto pečico na srednje ali še bolje na zgornje vodilo pečice.
Pečemo 10–15 minut, da rob pice (in sir) lepo porjavi.
Po pici ponudimo sadni napitek in piškot.