Četrtkov namig za kosilo: Solata s pečeno rdečo peso in kefirjevim prelivom

Zelo okusno, osvežilno in zdravilno; za peko pese 45 minut, priprava 10 minut

Objavljeno
20. junij 2014 13.22
SOLATA
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Potrebujemo:
manjša glavica zelene solate
2 pesti rukole
šopek redkvic
2 manjša gomolja rdeče pese
lonček kefirja
koper, peteršilj, drobnjak, česen
olje, sol, limonov sok
po želji nekaj češnjevih paradiž­nikov

Priprava:
Rdečo peso umijemo, damo v manjši pekač, rahlo solimo in pekač pokrijemo z aluminijasto folijo. Postavimo v segreto pečico in pečemo pri 180 stopinjah približno 45 minut, da se pesa zmehča. Pečeno jo ohladimo in olupimo.
Drugo zelenjavo očistimo, po potrebi narežemo in naložimo v solatno skledo. Dodamo še na kocke ali rezine narezano rdečo peso.
Posebej v lončku zmešamo kefir, sol, olje, limonov sok in vsa zelišča ter prelijemo solato. Previdno premešamo in ponudimo ob rižoti z bučkami.