Četrtkov namig za praznično peko: »Potica« v kozarcu

Ko ni časa za pravo potico; za 4–5 oseb

Objavljeno
13. april 2014 22.26
Ana Bulat, Odprta kuhinja
Ana Bulat, Odprta kuhinja
Potrebujemo:

100 g rozin

2 žlici ruma

topla voda

150 g polnozrnatih piškotov

110 g mletih orehov

175 g sirčka Philadelphia

2,5 dl sladke smetane

2–3 žlice sladkorja v prahu

čokoladna jajčka za okras

 

Priprava:

Rozine prelijemo z rumom in malce tople vode, namočene pustimo dobrih 20 minut.

Piškote zdrobimo.

Pripravimo kremo: zmešamo sirček, sladko smetano in sladkor v prahu. Stepamo, da dobimo kompaktno, vendar še puhasto zmes.

Pripravimo kozarčke. V vsakega damo najprej piškotne drobtine, nato kremo, mlete orehe in rozine. Nadaljujemo s piškotnimi drobtinami in kremo. Na vrhu naredimo »gnezdece« iz mletih orehov in čokoladnih jajčk. Hranimo v hladilniku.