Domača piščančja paštetka na koruznem kruhu z olivami

Torkov praznični recept - pozdravček iz kuhinje.

Objavljeno
17. december 2012 11.00
Anže Gombač, Odprta kuhinja
Anže Gombač, Odprta kuhinja
Sestavine

200 g piščančjih jeter

100 g masla

1 čebula

50 g hamburške slanine

sol, bel poper

timijan, majaron

koruzna štručka z olivami

 

Priprava

Na maslu prepražimo narezano čebulo, da svetlo porumeni. Dodamo na koščke narezano slanino in piščančja jetra, pražimo 10 do 15 minut. Na koncu solimo, popramo, začinimo s svežim timijanom in majaronom. Pustimo, da se malo ohladi, nato stresemo v multipraktik in dobro zmeljemo.

Nato zmes še pretlačimo skozi gosto cedilo.

Ohlajeno pašteto oblikujemo v žličnike.

Olivni kruh narežemo na rezine in opečemo z obeh strani. Serviramo z žličnikom paštete, dekoriramo z vršičkom zelenega šparglja.