Jogurtovi cmočki

Četrtkov recept: Hvaležna priloga ali samostojna sladica.

Objavljeno
26. februar 2013 13.14
SLOVENIJA,GORENJA VAS,18.02.2013.KMETIJA PRI PUSTOTNIKU ZA OK.FOTO LJUBO VUKELIČ/DELO/
Pri Pustotniku, Odprta kuhinja
Pri Pustotniku, Odprta kuhinja
Sestavine

300 ml jogurta

450 g moke

2 jajci

3 žlice belih drobtin

4 žlice olja

sol


Priprava

V večji posodi dobro razmešamo jajce in jogurt, ju solimo in med mešanjem počasi dodajamo moko. Testo dobro zgnetemo in ga za 10 minut postavimo v hladilnik.

Medtem v loncu zavremo vodo, po želji jo še dosolimo. Iz ohlajenega testa z roko oblikujemo cmočke, jih povaljamo v moki in nato 20 minut kuhamo v (osoljeni) vreli vodi.

Cmočke, obogatene z na olju prepraženimi drobtinicami, lahko postrežemo kot prilogo k mesu ali pa jih s sadnimi prelivi ponudimo kot desert.

Namig: Takšno testo lahko uporabimo tudi za pripravo češpljevih, mareličnih ali jagodnih cmokov.