200 g dimljenega lososa
200 g vloženega hrena
100 g kisle smetane
8 g želatine v lističih
sol, beli poper
hruškov kompot, sladkorni sirup
Priprava
Dimljenega lososa narežemo na tanke rezine in naložimo na krožnik enega ob drugem. Tako pripravljenega shranimo v hladilniku do serviranja.
Hren in kislo smetano zmešamo skupaj, solimo in popramo.
Lističe želatine namočimo v hladni vodi, ko se zmehča, jo ožmemo in nato segrejemo, da se stopi - ne sme zavreti. Stopljeno primešamo hrenovi mešanici.
Posodo s hrenovo terino postavimo v hladilnik, da se strdi.
Za sladkorni sirup skuhamo žlico vode in žlico sladkorja. Hruške iz kompota in ohlajen sirup zmešamo in pretlačimo skozi gosto cedilo.
Na sredino krožnika podlijemo hruškovo omako, okoli nje položimo pet rezin lososa, ki smo ga zvili v obliki solzice, in v solzico damo kroglico hrenove terine.