Mežerle

Sredin recept.

Objavljeno
18. marec 2013 11.12
Posodobljeno
20. marec 2013 11.00
Pri Gerdejevih, Odprta kuhinja
Pri Gerdejevih, Odprta kuhinja
Slastno, za malo malico ali kar za kosilo; za 6 oseb

1 kg telečjih ali junčjih pljuč

2 čebuli, žlica masti

2 veliki suhi žemlji, namočeni v mleku

1/2 l mleka, 3 jajca, sol

4 žlice kisle smetane

4 stroki česna

2 žlički majarona, žlica peteršilja

Priprava

Na masti prepražimo drobno narezano čebulo, nato dodamo kuhana in drobno zmleta pljuča, namočeni žemlji, mleko, smetano, jajca, sol, majaron, sesekljan česen in peteršilj.

Dobro premešamo in damo v namazano glineno posodo. Pečemo 30-35 minut na 180-190 ˚C.

Namig: Ponudimo lahko za predjed ali glavno jed. Kot priloga je obvezna krompirjeva solata, ki ji rečejo oljev krompir.