Namig za četrtkovo kosilo: Kolač bobra Jakca

recept iz otroške slikanice; priprava 10 minut, čas peke 25 - 30 minut

Objavljeno
06. februar 2014 15.10
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Potrebujemo:
2 jajci
2 žlički vanilijevega sladkorja
1 lonček sladkorja
pol lončka mleka
1 žlica ruma
75 g masla
1 in pol žličke pecilnega praška
1 lonček in pol moke

Priprava:
Pečico vklopimo na 175ºC.
Manjši model, najbolje okrogel, namastimo. Maslo raztopimo.
V posodi stepamo jajca, sladkor in vanilijev sladkor, da zmes penasto naraste.
K zmesi prilijemo raztopljeno maslo, mleko, rum.
Na vse skupaj potresemo moko, pomešano s pecilnim praškom in narahlo premešamo.
Zmes naložimo v namaščen model, površino pogladimo in postavimo v segreto pečico. Pečemo približno 30 minut.
Pečen kolač nekaj minut še pustimo v modelu, nato ga zvrnemo na servirni krožnik. Če želimo, ohlajenega oblijemo s čokoladnim oblivom in okrasimo ali pa le potresemo s sladkorjem v prahu.
Ponudimo po gobovi enolončnici s kompotom iz zamrznjenih višenj.