Namig za ponedeljkovo kosilo: Solata z gomoljno zeleno, jabolkom in pinjolami

Zimska, očiščevalna; priprava 10 minut

Objavljeno
26. januar 2014 22.08
ali povezavo:
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Potrebujemo:

1/4 kg solatne mešanice (ali poljubna pisana solata)

1 večje kiselkasto jabolko

1/2 gomoljne zelene

sol, oljčno olje

sok 1 limone

2 žlici pinjol

 

 

Priprava:

Solato očistimo in stresemo v solatno skledo.

Gomoljno zeleno olupimo in narežemo na tanke rezine, jabolko očistimo in prav tako tanko narežemo. Takoj prelijemo z limonovim sokom in vse skupaj stresemo k solati.

Dodamo še pinjole in solato okisamo po okusu.

Ponudimo ob kremasti gobovi rižoti, recimo s šitakami.

Različica: Pinjole po želji prej rahlo popražimo.

Koristen nasvet:

Zelena ima nekoliko slan okus, saj je izjemno bogat vir natrija in kalija, kalcija ter magnezija v pravilnih razmerjih. Kadar uživamo zeleno, jedi manj solimo.