Namig za sredino kosilo: Žepki z mletim 
mesom in sirom feta

Igraje v sproščen večer; 
priprava 10 minut, 
čas peke 15–20 minut

Objavljeno
31. januar 2014 13.14
ali povezavo:
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Mojca Koman, Odprta kuhinja

Potrebujemo:

zavitek svežega listnatega testa (500 g)
rdeča čebula
300 g mletega mesa
150 g sira feta
žlička origana, pol žličke mletega rožmarina
sol, poper

Priprava:
Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija.
Čebulo drobno narežemo in na malo olja na hitro prepražimo. Dodamo mleto meso in med mešanjem prepražimo. Odstavimo in napol ohladimo.
Sir feta narežemo na majhne kocke in primešamo mletemu mesu. Začinimo, vendar solimo zelo previdno.
Listnato testo razgrnemo, ga narežemo na pravokotnike, na vsakega na sredino naložimo za žlico nadeva, prepognemo in spodvihamo ali stisnemo robova.
Naložimo na pekač s papirjem za peko ter v segreti pečici pečemo 15–20 minut.
Žepke ponudimo z bogato fižolovo solato po cvetačni juhi. Za posladek se priležeta kompot in košček čokolade.