Nedeljski piknik recept

Vroča koza na mladi špinači z bučnim prelivom.

Objavljeno
22. maj 2012 12.44
Dvor Jezeršek, Odprta kuhinja
Dvor Jezeršek, Odprta kuhinja
Vroča koza na mladi špinači z bučnim prelivom

 

Za 4 osebe

200 g kozje rolade v pepelu (sirarstvo Orešnik)

1 srednje velika cuketa

50 g mlade špinače

bučna semena

bučno olje

solni cvet

sveže zmlet poper

 

Priprava

Kozjo rolado narežemo na približno polcentimetrske rezine.

Bučna semena grobo nasekljamo in zmešamo z bučnim oljem.

Bučko podolgem narežemo na tanke rezine (na salamoreznico) in vsako premažemo z bučnim oljem.

Vsak kos kozje rolade zavijemo v dve rezini bučke.

Na žaru ali v ponvi pripravljene rolade na hitro z obeh strani opečemo.

Na krožnik najprej položimo oprane špinačne liste, nanje položimo vročo kozo in vse pokapamo s pripravljenim prelivom iz bučnih semen in bučnega olja. Po okusu solimo in popramo.