Nedeljski prekmurski recept

Bučni pralineji. Bombončki, ki so »zavzeli« srce hišne hčere.

Objavljeno
05. november 2012 17.12
Domačija Lipič-Passero
Domačija Lipič-Passero

Sestavine

 

na 100 g temne čokolade (s 70 % kakava)

2 žlici najboljšega bučnega olja

žlica zmletih in pest drobno sesekljanih bučnih semen

 

Priprava

V posodi nad vodno paro stopimo nalomljeno čokolado.

Posodo odstavimo in čokolado dobro premešamo. Ohlajeni dodamo žlico zmletih bučnih semen in med nenehnim mešanjem postopoma prilivamo bučno olje. Počakamo, da se mešanica skoraj ohladi.

Z dvema žličkama, nato pa še s prsti oblikujemo kroglice in jih zatem povaljamo v sesekljanih bučnicah, da dobijo hrustljavo skorjico. Dobro jih ohladimo v hladilniku.