Nedeljski športni recept

Piščančje prsi 
s pečeno zelenjavo
in dušenim rižem

Objavljeno
05. junij 2012 14.28
Uroš Velepec, Sašo Pajntar, Matjaž Lang, Odprta kuhinja
Uroš Velepec, Sašo Pajntar, Matjaž Lang, Odprta kuhinja
Piščančje prsi 
s pečeno zelenjavo
in dušenim rižem



200 g piščančjih prsi

50 g riža

30 g bučk

20 g mešane paprike

10 g olje

sol, bel poper



Priprava

Piščančje prsi solimo, v ponvi na hitro opečemo in preložimo v pekač. Pečemo 25 minut na 180 stopinjah Celzija.

Riž prepražimo na malo maščobe, solimo, prilijemo vročo vodo in pokritega dušimo na štedilniku ali v pečici.

Medtem narežemo zelenjavo in jo popečemo v ponvi.

Vse skupaj razporedimo na krožnik.