Petkov namig za kosilo: Kakijeva krema

Izberite le res zrele kakije; priprava 5 minut

Objavljeno
06. november 2015 09.58
ODPRTA KUHINJA
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:

4 zreli mehki kakiji

limona

1 dl sladke smetane

 

Priprava:

Kakijem odstranimo pecelj in listno rozeto. Mehko sredico brez lupine stresemo v mešalnik. Po potrebi odstranimo vse koščice.

Dodamo limonov sok, sladko smetano in v mešalniku dobro zmešamo.

Kremo nalijemo v skodelice in po želji okrasimo s stepeno sladko smetano in naribano čokolado. Krema je najboljša dobro ohlajena.

Ponudimo jo po raviolih ali tortelinih z zelenjavno omako in solato s fižolom.

 

Različica: Namesto sladke smetane dodajte tekoč naravni jogurt.

 

Koristen nasvet:

Kakiji so okusni le čisto zreli. Nedozorele hitro zmedite v nekaj dneh doma, če jih skupaj z banano shranite v papirnato vrečko.