Petkov namig za kosilo: Kvinoja s koromačem in lososom

Hitro pripravljeno in še kako okusno. Pa brez glutena. Priprava vam bo vzela 5, čas kuhanja pa 10 minut.

Objavljeno
08. april 2016 17.24
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:
  • 250-300 g kvinoje
  • pločevinka vloženega paradižnika
  • večji koromač
  • 350 g koščkov lososa (ali file)
  • sol, koper


Priprava:

  1. Koromač očistimo in narežemo na manjše kose. Če imamo srečo in smo dobili koromač z lepimi listi, jih prihranimo za okras.
  2. Kvinojo na rešetu oplaknemo pod tekočo vodo.
  3. V večjo globljo ponev ali širši lonec stresemo kvinojo, koromač, dodamo paradižnik, koščke lososa in vse skupaj pristavimo.
  4. Prilijemo vodo ali zelenjavno jušno osnovo, zavremo in kuhamo 10 minut. Po potrebi prilijemo tekočino.


Namig: Ponudimo kot samostojno jed s kislo smetano in veliko skledo regratove solate z rahlo popečenimi bučnimi semeni in pinjolami.