Petkov namig za kosilo: Postrv z mandlji

Privlačno; priprava 5 minut, čas peke 6–8 minut

Objavljeno
14. september 2015 15.04
POSTRV Z MANDLJI
Mojca Koman
Mojca Koman
Potrebujemo:

4 očiščene postrvi

4 žlice mandljevih lističev

3 žlice olja

sol

 

Priprava:

Postrv oplaknemo, popivnamo s prtičkom.

V ponvi segrejemo olje in vanj položimo ribe. Pečemo na sred­nje močnem plamenu.

Po 3–4 minutah ribe previdno obrnemo in spečemo še po drugi strani. Nazadnje jih po obeh straneh potresemo z mandljevimi lističi, rahlo solimo in nekajkrat obrnemo, da se mandlji le rahlo opečejo.

Ponudimo po korenčkovi juhi s krompirjevim pirejem in dušenimi bučkami. Za posladek naj bo čokoladni mafin s kepico sladoleda.