40 dag krompirja
25 dag bučk
25 dag paradižnika
25 dag svežih šampinjonov
1 dl kisle smetane
1/2 dl mleka
5 dag nastrganega sira
ščepec popra, timijan, rožmarin
drobec masla
2 vejici sesekljanega peteršilja
Priprava
Krompir olupimo in narežemo na tanke rezine. Bučke in paradižnike operemo in z lupino vred narežemo na kolobarje. Šampinjone očistimo, narežemo in popopramo.
Zelenjavo solimo in naložimo v pomaščen pekač v zaporedju: krompir, paradižnik, bučke, šampinjoni, dvakrat eno ob drugem.
Smetano, mleko, sir in druge naštete sestavine zmešamo v tekoč preliv. Prelijemo musako in 50 do 60 minut pečemo v pečici, ogreti na 180–200 °C.
Namig: Olupljen in narezan krompir do polovice skuhamo v slanem kropu in odcedimo. Čas pečenja v pečici se bo zmanjšal za polovico.