Petkov zelenjavni jedilnik

Sočna in nasitna - slovenska musaka.

 

Objavljeno
15. junij 2012 15.29
Miriam Drev in Sonja Tomažič, Odprta kuhinja
Miriam Drev in Sonja Tomažič, Odprta kuhinja
Sestavine

 

40 dag krompirja

25 dag bučk

25 dag paradižnika

25 dag svežih šampinjonov

1 dl kisle smetane

1/2 dl mleka

5 dag nastrganega sira

ščepec popra, timijan, rožmarin

drobec masla

2 vejici sesekljanega peteršilja

 

Priprava

Krompir olupimo in narežemo na tanke rezine. Bučke in paradižnike operemo in z lupino vred narežemo na kolobarje. Šampinjone očistimo, narežemo in popopramo.

Zelenjavo solimo in naložimo v pomaščen pekač v zaporedju: krompir, paradižnik, bučke, šampinjoni, dvakrat eno ob drugem.

Smetano, mleko, sir in druge naštete sestavine zmešamo v tekoč preliv. Prelijemo musako in 50 do 60 minut pečemo v pečici, ogreti na 180–200 °C.

 

Namig: Olupljen in narezan krompir do polovice skuhamo v slanem kropu in odcedimo. Čas pečenja v pečici se bo zmanjšal za polovico.