Ponedeljkov namig za kosilo: Krompir z zelenjavo

Najbolj slastno z mladim 
krompirčkom; priprava 10 minut, čas kuhanja 20 minut.

Objavljeno
02. junij 2014 12.05
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Mojca Koman, Odprta kuhinja

Potrebujemo:

* 5 velikih krompirjev ali malo 
več mladega krompirja

* 2 korenčka

* velik por

* oljčno olje

* sol

* 100 g poltrdega sira

* poljubna mlada sveža zelišča (peteršilj, drobnjak, mladi česen, krebuljica, koper)

 

Priprava

Krompir olupimo in narežemo na kocke. Če imamo mlad krompir, ga le umijemo in narežemo. Korenček narežemo na tanjše kolobarje in ga skupaj s krompirjem v slani vodi do mehkega skuhamo.

V ponvi, prevlečeni s plastjo proti prijemanju, na oljčnem olju popečemo na kolobarje narezan por. Dodamo odcejen krompir in korenje ter 2–3 minute pražimo, če želimo malo bolj hrustljav krompirček, pa še kakšno minuto dlje.

Odstavimo, potresemo z naribanim sirom in sesekljanimi zelišči.

Jed ponudimo ob pečeni postrvi z veliko skledo sezonske solate.

 

Različica: Zraven krompirja popražimo kocke paprike. Zelo dobro!