Potrebujemo:
* 5 velikih krompirjev ali malo več mladega krompirja
* 2 korenčka
* velik por
* oljčno olje
* sol
* 100 g poltrdega sira
* poljubna mlada sveža zelišča (peteršilj, drobnjak, mladi česen, krebuljica, koper)
Priprava
Krompir olupimo in narežemo na kocke. Če imamo mlad krompir, ga le umijemo in narežemo. Korenček narežemo na tanjše kolobarje in ga skupaj s krompirjem v slani vodi do mehkega skuhamo.
V ponvi, prevlečeni s plastjo proti prijemanju, na oljčnem olju popečemo na kolobarje narezan por. Dodamo odcejen krompir in korenje ter 2–3 minute pražimo, če želimo malo bolj hrustljav krompirček, pa še kakšno minuto dlje.
Odstavimo, potresemo z naribanim sirom in sesekljanimi zelišči.
Jed ponudimo ob pečeni postrvi z veliko skledo sezonske solate.
Različica: Zraven krompirja popražimo kocke paprike. Zelo dobro!