Ponedeljkov namig za kosilo: Stročji fižol s paradižnikom

Z veliko česna; priprava 5 minut, čas kuhanja 25 minut

Objavljeno
21. julij 2014 10.06
ali povezavo:
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Mojca Koman, Odprta kuhinja

 

Potrebujemo:

pol kg stročjega fižola

6 strokov česna

manjši šopek peteršilja

3 sveži paradižniki

sol

 

Priprava:

Stročji fižol narežemo na 4-centimetrske kose in jih v malo slane vode skuhamo do mehkega, približno 10–15 minut.

Kuhan fižol odcedimo, vodo pa prihranimo.

V kozico damo žlico oljčnega olja in polovico strtega česna. Na hitro prepražimo, da česen zadiši.

Dodamo narezan paradižnik in dušimo minuto ali dve.

Nazadnje vmešamo kuhan stročji fižol, po potrebi prilijemo malo vode, v kateri se je kuhal, in jed začinimo s preostankom česna ter s peteršiljem.

Ponudimo s kuhanim krompirjem, zabeljenim z maslenimi drobtinami. Za posladek naj bo sadna solata s sladoledom.