Skutni grižljaji

Sočno. Namesto ameriških borovnic lahko uporabite maline, robide ali drugo drobno sadje.

Objavljeno
02. avgust 2014 00.37
Peče in fotografira Ana Bulat
Peče in fotografira Ana Bulat
Sestavine:
2 beljaka
vrečka vaniljevega sladkorja
zavitek listnatega testa
0,5 dl sladke smetane
250 g pasirane skute
2 rumenjaka
3–4 žlice sladkorja v prahu
ameriške borovnice (lahko tudi maline, robide ...)
nalistani mandlji

Priprava:
Iz beljakov in vaniljevega sladkorja stepemo trd sneg.
Listnato testo odvijemo in ga na vsaki stranici rahlo zarežemo 1,5 cm od roba (ne prerežemo).
Z mešalnikom ločeno zmešamo nestepeno sladko smetano, pasirano skuto, rumenjaka in sladkor v prahu. Zmes se mora malce zgostiti. Počasi in narahlo dodamo beljakov sneg. Zmes previdno nadevamo na listnato testo (do zarezanega roba) in po vrhu posujemo z borovnicami ter nalistanimi mandlji.
Pečemo pri 200–210 stopinjah Celzija približno 20–25 minut oz. do zlato rjave barve. Pustimo, da se pecivo malo ohladi, nato narežemo na kvadratke.