Smetanova juha z drobnjakovimi štrukeljci

Sredin recept je pripravila Mama Angelca, ki je mojstrica za vlečeno testo.

Objavljeno
22. maj 2013 14.06
Iztok Ilich, Odprta kuhinja
Iztok Ilich, Odprta kuhinja
Sestavine za 4-6 oseb

juha

1,5 l vode

2 žlici kisle smetane, sol

testo

300 g gladke bele moke

1 jajce

2-3 žlice sončničnega olja in malo za mazanje testa

5-7 žlic mlačne vode

žlica jabolčnega kisa, sol

nadev

300 g skute

150 g kisle smetane

3 jajca, 2 žlici ostre moke, sol

3 žlice drobno narezanega drobnjaka in še žlica za potresanje

Priprava

V presejano moko naredimo jamico, vanjo damo vodo, jajce, olje, kis in sol ter mešamo. Testo dobro pregnetemo, da je dovolj prožno in se ne prime niti posode niti rok. Iz testa naredimo hlebček, ga premažemo z oljem, pokrijemo s toplo skledo in pustimo počivat pol ure.

Za nadev pretlačimo skuto in dodamo preostale sestavine. Spočito testo razvlečemo na pomokanem prtu, premažemo z oljem, prekrijemo z nadevom, zvijemo. Štrukeljce zavijemo v folijo in kuhamo v vreli vodi 7 do 10 minut.

Kuhane narežemo in vložimo v »juho« - zavreto vodo, v kateri smo razmešali kislo smetano in sol. Juho ponudimo potreseno z narezanim drobnjakom.