Sobotni Fejstmeni recept

Beli šparglji z malinovim prelivom.

Objavljeno
18. junij 2012 13.31
Boštjan Slak, Fejstmeni, Odprta kuhinja
Boštjan Slak, Fejstmeni, Odprta kuhinja
Beli šparglji z malinovim prelivom

Nova kombinacija večnega favorita



500 g belih špargljev

1/2 limone

20 g masla

preliv

3 žlice malinovega kisa

2 žlici biološkega ekstra deviškega oljčnega olja

1/2 žličke tartufovega olja

sol, sveže zmlet poper



Priprava

Šparglje olupimo in odrežemo približno centimeter spodnjega dela stebla. Skuhamo jih v vreli vodi, ki smo jo solili in ji dodali malo sladkorja, pol limone in rezino masla.

Nato jih ohladimo v ledeno hladni vodi in odcedimo.

Preliv pripravimo iz oljčnega olja, tartufovega olja (uporabimo lahko svež tartuf ali pa ga nadomestimo s tartufato) in malinovega kisa. Solimo in popramo.

Šparglje zložimo na krožnik in prelijemo s prelivom.