Špehova tifa ali endivija s slanino

Četrtkov recept.

Objavljeno
18. marec 2013 20.03
Posodobljeno
21. marec 2013 11.00
Pri Gerdejevih, Odprta kuhinja
Pri Gerdejevih, Odprta kuhinja
Spomladi jo delajo z regratom in ji rečejo špehov redl; za 4 osebe

glava endivije (približno 1/2 kg)

3 zvrhane žlice ocvirkov, žlička moke

1 dl jabolčnega kisa, 1 dl vode

3 žlice belega olja, sol (po želji mlet poper)

3 srednje veliki krompirji

Priprava

Skuhamo krompir.

Endivijo operemo in drobno narežemo. Ocvirke segrejemo, dodamo žličko moke in zalijemo z jabolčnim kisom in vodo. Če je kis močen, ga damo manj.

Krompir malo ohladimo, ga olupimo, narežemo in skupaj z zabelo s toplimi ocvirki pomešamo v endivijo.