500 g dobro uležane pljučne pečenke
ekstra deviško oljčno olje
4 dl cabernet sauvignona
4 dl goveje juhe
za oreh masla
sol in poper
kos polente
Priprava
Vino kuhamo toliko časa, da polovica izpari. Prilijemo juho in kuhamo naprej, da dobimo zgoščen vinsko-jušni fond.
Medtem v ponvi z nekaj kapljicami ekstra deviškega oljčnega olja počasi pečemo meso. Vsakič ko ga obrnemo, ga premažemo z oljčnim oljem, aromatiziranim z rožmarinom, timijanom, majaronom in žepkom (kraškim šetrajem). Po peki meso zavijemo v alufolijo in pustimo 5 minut, da se sokovi v njem enakomerno porazdelijo.
Sok od pečenja vmešamo v vinsko-jušni fond. Da dobimo lepo masleno omako, dodamo za oreh masla.
Meso razrežemo kot tagliato, zraven ponudimo na maslu popečeno polento. Omaka je sestavni del in dekoracija krožnika. Zaključimo z vejico svežega rožmarina.