Sredin recept z vinom

Goveja tagliata s cabernetovo omako - klasika z osebno noto.

Objavljeno
09. julij 2012 13.46
Toni Gomišček, Odprta kuhinja
Toni Gomišček, Odprta kuhinja
Sestavine

500 g dobro uležane pljučne pečenke

ekstra deviško oljčno olje

4 dl cabernet sauvignona

4 dl goveje juhe

za oreh masla

sol in poper

kos polente

 

Priprava

Vino kuhamo toliko časa, da polovica izpari. Prilijemo juho in kuhamo naprej, da dobimo zgoščen vinsko-jušni fond.

Medtem v ponvi z nekaj kapljicami ekstra deviškega oljčnega olja počasi pečemo meso. Vsakič ko ga obrnemo, ga premažemo z oljčnim oljem, aromatiziranim z rožmarinom, timijanom, majaronom in žepkom (kraškim šetrajem). Po peki meso zavijemo v alufolijo in pustimo 5 minut, da se sokovi v njem enakomerno porazdelijo.

Sok od pečenja vmešamo v vinsko-jušni fond. Da dobimo lepo masleno omako, dodamo za oreh masla.

Meso razrežemo kot tagliato, zraven ponudimo na maslu popečeno polento. Omaka je sestavni del in dekoracija krožnika. Zaključimo z vejico svežega rožmarina.