Torkov namig za kosilo: Bučna juha s paradižnikom in rožmarinom

Iz otroških ust: zelo dobra juha; priprava 5 minut, čas kuhanja 15 minut

Objavljeno
27. avgust 2013 11.30
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Mojca Koman, Odprta kuhinja

Sestavine:

1 buča patišonka (ali poljubna sorta buče ali nekaj cuket)
1 čebula
2–3 paradižniki
1 rdeč korenček
1 rumen korenček
žlica olja
manjša vejica zelene z listi
manjša vejica rožmarina
sol, poper
jušna osnova ali voda

Priprava
1. Bučo po potrebi olupimo (patišonke ni treba), odstranimo semenje in jo narežemo na kocke. Čebulo, korenček in paradižnik grobo narežemo.
2. Na olju rahlo prepražimo čebulo, dodamo preostalo zelenjavo, pražimo še 2 minuti, nato zalijemo z vodo ali juho ter začinimo z zeleno in rožmarinom. Pokrito kuhamo 15 minut.
3. Zatem iz juhe odstranimo zelišča in jo pretlačimo s paličnim mešalnikom.
4. Solimo, popramo, napol ohladimo.
5. Po juhi ponudimo pečeno postrv, kuhan riž in solato.