V nedeljo pečemo: Čokoladni kolač s hruškami

Najboljše so sosedove, pravijo. Še zlasti če jih ovijemo v plašček iz čokolade in lešnikov. Te sestavine so za pekač premera 20 cm. Dober tak, pojejte pod hruško!

ned, 13.07.2014, 09:00

Sestavine:

80 g masla

80 g čokolade

80 g sladkorja

2 jajci

60 g mletih lešnikov

40 g moke

1/2 žličke sode bikarbone

žlica kakava v prahu

1–2 žlici mleka

160 g na koščke narezanih hrušk

 

Priprava:

1. Pekač dobro namastimo in ga posujemo z drobtinami.

2. V posodi zmešamo mlete lešnike, moko, sodo bikarbono in kakav v prahu.

3. V kozici stopimo maslo in čokolado. Postavimo na stran, da se malce ohladi. Sladkor in jajci penasto stepemo. Zmes mora biti zelo kremasta. Počasi dodamo stopljeno čokolado in suhe sestavine: moko z lešniki. Če je zmes pregosta, dodamo žlico ali dve mleka.

4. Na koncu ročno vmešamo še na koščke narezane hruške. Nadevamo v pekač, po vrhu potresemo še malo hrušk in pečemo pri 175 stopinjah Celzija 35–40 minut.

Prijavi sovražni govor