V nedeljo pečemo: Hrustljavi orehovčki

Čudovita ideja za k popoldanskemu čaju ali kavi.

Objavljeno
18. januar 2014 15.40
Ana Bulat, Odprta kuhinja
Ana Bulat, Odprta kuhinja

Čudovita ideja za k popoldanskemu čaju ali kavi. Iz vse bolj priljubljene pirine moke. Za 16 piškotov.

peče in fotografira Ana Bulat

Potrebujemo:

* 150 g polnozrnate pirine moke

* 70 g mletih orehov

* 30–50 g nasekljanih rozin

* 1/2 žličke pecilnega praška

* 2 žlički grenkega kakava

* 80 g rjavega sladkorja

* 70 g masla

* žlička vaniljevega ekstrakta

* 1 jajce

* rjavi sladkor

* polovičke orehovih jedrc

 

 

Priprava

Pekač pokrijemo s peki papirjem.

V posodi zmešamo moko, mlete orehe, nasekljane rozine, pecilni prašek in kakav.

Rjavi sladkor in maslo stepemo, dodamo vaniljo in jajce.

Postopoma primešamo moko z dodatki. Ugnetemo testo. Po potrebi dodamo žličko vode, če je presuho, ali malce moke, če je preveč lepljivo.

Pripravimo si manjšo posodico z rjavim sladkorjem in polovičke orehovih jedrc.

Iz mase naredimo kroglice, jih povaljamo v rjavem sladkorju, položimo na pekač in pritisnemo ob dno. Na vsak piškot vtisnemo še orehovo jedrce.

Pečemo na 175 stopinjah 10–13 minut.