Čudovita ideja za k popoldanskemu čaju ali kavi. Iz vse bolj priljubljene pirine moke. Za 16 piškotov.
peče in fotografira Ana Bulat
Potrebujemo:
* 150 g polnozrnate pirine moke
* 70 g mletih orehov
* 30–50 g nasekljanih rozin
* 1/2 žličke pecilnega praška
* 2 žlički grenkega kakava
* 80 g rjavega sladkorja
* 70 g masla
* žlička vaniljevega ekstrakta
* 1 jajce
* rjavi sladkor
* polovičke orehovih jedrc
Priprava
Pekač pokrijemo s peki papirjem.
V posodi zmešamo moko, mlete orehe, nasekljane rozine, pecilni prašek in kakav.
Rjavi sladkor in maslo stepemo, dodamo vaniljo in jajce.
Postopoma primešamo moko z dodatki. Ugnetemo testo. Po potrebi dodamo žličko vode, če je presuho, ali malce moke, če je preveč lepljivo.
Pripravimo si manjšo posodico z rjavim sladkorjem in polovičke orehovih jedrc.
Iz mase naredimo kroglice, jih povaljamo v rjavem sladkorju, položimo na pekač in pritisnemo ob dno. Na vsak piškot vtisnemo še orehovo jedrce.
Pečemo na 175 stopinjah 10–13 minut.