V nedeljo pečemo: Limetin sorbet s kokosom

Mi vseeno mislimo, da bodo prišle poletne temperature in se bo treba hladiti.

Objavljeno
25. julij 2014 09.47
Posodobljeno
27. julij 2014 10.00
Ana Bulat, Odprta kuhinja
Ana Bulat, Odprta kuhinja

Vi boste opremljeni z dobrim receptom. To je za ljubitelje citrusov: osvežujoč in hkrati ravno prav kremast desert, ki bo gotovo zadovoljil vaše brbončice. Danes z dodatkom kokosovega mleka.

Sestavine:
2 dl vode
120 g sladkorja
lupinica 2 limet
sok 2–3 limet (0,5 dl)
6–7 žlic kokosovega mleka

Priprava:

V ognjevarni kozici zmešamo vodo, sladkor in lupinico limet. Zavremo in kuhljamo dobre 3 minute. Odstavimo in sirup ohladimo na sobno temperaturo.
Prilijemo sok limet in kokosovo mleko. Dobro premešamo, še bolje je, če vse na hitro zmešamo v mešalniku. Vlijemo v pripravljeno posodico in čez noč pustimo v zamrzovalniku.
Preden sorbet postrežemo, ga pustimo stati pri sobni temperaturi 5 minut.