Tokrat ga ponujamo v sladki različici s kančkom cimeta. Nas je sladica vsekakor prepričala.
Sestavine, za štiri:
100 g kuskusa (suhega)
2 dl vode
žlica sladkorja
280 g čvrstega hladnega jogurta
150 g maskarponeja
2 žlici sladkorja v prahu
200–250 g zelo zrelih sliv, cimet
Priprava:
Kuskus vsujemo v posodico.
V kozici zavremo vodo z žlico sladkorja in jo prelijemo čez kuskus. Pokrijemo s pokrovko in pustimo stati dobrih 5 minut. Kuskus premešamo in pustimo, da se popolnoma ohladi.
V posodi dobro zmešamo (z mešalnikom) jogurt, maskarpone in sladkor v prahu. Slive operemo in narežemo na koščke.
V kozarčke najprej naložimo kuskus, čez razporedimo narezane slive in prekrijemo z jogurtovo omako. Po vrhu izdatno posujemo s cimetom. Hranimo na hladnem.