V nedeljo pečemo: Zloženka s slivami in kuskusom

Kuskus največkrat uporabljamo kot slano prilogo, mešano z zelenjavo.

Objavljeno
09. avgust 2014 15.23
Pripravlja in fotografira Ana Bulat
Pripravlja in fotografira Ana Bulat

Tokrat ga ponujamo v sladki različici s kančkom cimeta. Nas je sladica vsekakor prepričala.


Sestavine, za štiri:

100 g kuskusa (suhega)

2 dl vode

žlica sladkorja

280 g čvrstega hladnega jogurta

150 g maskarponeja

2 žlici sladkorja v prahu

200–250 g zelo zrelih sliv, cimet

 

Priprava:
Kuskus vsujemo v posodico.

V kozici zavremo vodo z žlico sladkorja in jo prelijemo čez kuskus. Pokrijemo s pokrovko in pustimo stati dobrih 5 minut. Kuskus premešamo in pustimo, da se popolnoma ohladi.

V posodi dobro zmešamo (z mešalnikom) jogurt, maskarpone in sladkor v prahu. Slive operemo in narežemo na koščke.

V kozarčke najprej naložimo kuskus, čez razporedimo narezane slive in prekrijemo z jogurtovo omako. Po vrhu izdatno posujemo s cimetom. Hranimo na hladnem.