Deloindom: Shranjevanje vrtnin in sadja - zgolj zdravi plodovi

Kako doma shranjujemo in pripravljamo sveže vrtnine, da bodo ohranile kar največ prehranske vrednosti.

Objavljeno
12. september 2013 16.15
Julijana Bavčar, Deloindom
Julijana Bavčar, Deloindom

Čas, ko je za pobiranje godnih vrtnin in sadja v domačem vrtu v izobilju, prinaša poleg veselja tudi precej dela. Da bi pridelek obdržal čim več hranil, se je spravila in predelave treba lotiti takoj in načrtno, saj ni vseeno, ali ga nameravamo porabiti do prihodnje sezone ali v štirinajstih dneh. Za shranjevanje svežih živil v hladnem prostoru so primerni le popolnoma zdravi in nepoškodovani plodovi.

Povzetek pravil dolgotrajnega skladiščenja in zamrzovanja preberite v zadnji tiskani izdaji priloge Deloindom ali na www.deloindom.si. Dotaknili smo se tudi nekaterih zmot, povezanih s skladiščenjem pridelka.