Mramor sprejel priznanje za evropskega finančnega ministra leta

Minister se je srečal tudi s predstavniki investitorjev v slovenske obveznice.
Objavljeno
21. marec 2016 17.47
Finančni minister Dušan Mramor in urednik revije The Bamker Brian Caplan
M. F. K.
M. F. K.

London - Minister za finance Dušan Mramor se je danes v Londonu srečal s predstavniki investitorjev v slovenske obveznice, obisk pa sklenil s prejemom priznanja revije The Banker.

Na okrogli mizi Slovenia's Next Steps, ki je potekala na sedežu družbe Bank of America Merrill Lynch, pa je minister Mramor potencialnim vlagateljem predstavil gospodarsko sliko ter nadaljnje načrte ukrepov za izboljšanje finančnega in poslovnega okolja v Sloveniji. Investitorjem je bila podrobneje predstavljena tudi strategija zadolževanja in upravljanja z državnim dolgom Slovenije.

Prejem nagrade

Minister Mramor se je na sedežu družbe Financial Times sestal z glavnim urednikom revije The Banker Brianom Caplanom in urednico za Evropo Stefanie Linhardt, ki sta mu predala priznanje za evropskega finančnega ministra leta 2016.

Mramorju je revija naziv podelila za njegov prispevek pri izhodu Slovenije iz recesije in stabilizaciji bančnega sistema, kot tudi za njegove uspehe pri nadaljevanju privatizacije in pri implementaciji celovitega programa reform ter aktivnosti v smeri postopne javnofinančne konsolidacije Slovenije.

Minister je ob prejemu priznanja poudaril, da je nagrada priznanje za trdo delo in pravilno usmeritev Slovenije po krizi. "Je dokaz, da smo odreagirali odločno in danes lahko žanjemo uspehe. To je nagrada za vse, ki so v teh procesih sodelovali in je nagrada za Slovenijo."