Unicredit odprodaja 17,7 milijarde evrov slabih posojil

Prenesel jih bo na dve družbi, ki bosta v večinski lasti in v upravljanju skupine Fortress Investment oziroma sklada Pimco.
Objavljeno
17. julij 2017 14.54
FILES-ITALY-EARNINGS-BANKING-UNICREDIT
M. F. K.
M. F. K.
Milano − V italijanski skupini Unicredit so napovedali, da bodo prenesli za 17,7 milijarde evrov slabih posojil oziroma nedonosnih terjatev na dve družbi, ki bosta v večinski lasti in v upravljanju skupine Fortress Investment oziroma sklada Pimco. Unicredit bo v obeh ohranil manjšinski delež.

Unicredit se osredotoča na krepitev in optimizacijo kapitalskega položaja in kakovosti sredstev, pri tem pa želi ohraniti prožnost za izkoriščanje strateških priložnosti, so danes sporočili iz banke.

Povečanje prihodkov

V največji italijanski banki Unicredit, ki ima banko tudi v Sloveniji, so prodajo slabih terjatev v bruto vrednosti 17,7 milijarde evrov napovedali že lani ob objavi triletne strategije.

Pred tem se je banka med drugim umaknila iz poljske banke Pekao, prodala upravljavca premoženja Pioneer Investment in v začetku letošnjega leta izvedla 13-milijardno dokapitalizacijo.

V prvem letošnjem četrtletju je ustvarila 907 milijonov evrov dobička, medtem ko so se prihodki na letni ravni povečali za 3,4 odstotka na 4,8 milijarde evrov.