V Hotelih Bernardin za sezono najamejo več sto ljudi

Najbolj iščejo kandidate za delo v gostinstvu ter sobarice, receptorje, portirje, plažne delavce in animatorje.
Objavljeno
18. februar 2016 16.57
V. T.
V. T.

Družba Hoteli Bernardin na leto objavi skoraj 300 oglasov za sezonsko delo − približno 150 za delo za določen čas ter od 120 do 150 za študentsko delo.

Najbolj iščejo kandidate za delo v gostinstvu, predvsem kuharje, natakarje, pomožne gostinske delavce (pomivalce), pa tudi sobarice, receptorje, portirje, plažne delavce in animatorje. Pri izbiri dajejo prednost kandidatom, ki že imajo izkušnje iz preteklih sezon, vendar to ni ključni pogoj. Od kandidatov pričakujejo strokovnost (kuharji, natakarji, receptorji), zaželene so komunikacijske in organizacijske veščine, znanje tujih jezikov ter sposobnost timskega dela.

Sezonska dela običajno trajajo od aprila oziorma maja do konca septembra oziroma oktobra, sezonskim delavcem iz drugih krajev pa nudijo tudi začasno nastanitev. In kako iščejo kandidate? Z oglaševanjem na spletni strani Hotelov Bernardin, na zaposlitvenih portalih, zavodu za zaposlovanje, fakultetah, srednjih šolah in na študentskem servisu. Imajo pa tudi lastne baze kandidatov, med drugim naštevajo v družbi.