Trgovci za krepitev vezi med pridelovalci in predelovalci hrane

Navdušeni so nad idejo tradicionalnega slovenskega zajtrka in se zavzemajo za optimizacijo poslovanja celotne živilske verige.

Objavljeno
21. november 2014 11.08
lvu*zajtrk
Ba. Pa., gospodarstvo
Ba. Pa., gospodarstvo

Ljubljana − Trgovinska zbornica Slovenije podpira tako idejo dneva slovenske hrane kot tudi idejo projekta tradicionalnega slovenskega zajtrka, saj je prepričana, da je podpora domačih proizvajalcev in predelovalcev v luči še vedno zaostrenih gospodarskih razmer ključna ne le za gospodarsko okrevanje države, temveč tudi za krepitev vezi med domačimi pridelovalci in predelovalci hrane ter trgovci.

Pri projektu Tradicionalni slovenski zajtrk ter pomenu slovenske hrane vsako leto v čedalje večjem številu sodelujejo tudi trgovci, saj v tretjem tednu novembra potrošnike še dodatno opomnijo in jih ozaveščajo o pomenu lokalne samopreskrbe s hrano ter izvajajo tudi v sodelovanju s slovenskimi pridelovalci in predelovalci hrane različna družbenoodgovorna dejanja, med katere spada tudi razdeljevanje paketov otrokom, mladostnikom in odraslim ljudem s slovenskim zajtrkom.

»Na Trgovinski zbornici Slovenije opažamo, da se trgovci vedno bolj zavedajo, da je pestra ponudba svežih in domačih izdelkov za slovenske potrošnike pomembna, zato se mnogi med njimi že dalj časa zavzemajo za krepitev pojma lokalnosti in prisotnost izdelkov domačih pridelovalcev in proizvajalcev na svojih policah,« je ob dnevu slovenske hrane poudarila predsednica TZS Mariča Lah in dodala, da se »zbornica že dalj časa zavzema za vzpostavljanje tesnejših vezi med slovenskimi pridelovalci in predelovalci hrane ter trgovci in za optimizacijo poslovanja celotne živilske verige.«