Ministrstvo razveljavilo razpis za preureditev cestninske postaje Log

Minister Černač je takoj po nastopu funkcije dejal, da je treba postaje takoj odstraniti, zdaj pa se je premisli.

sob, 14.07.2012, 10:31

Ljubljana - Ministrstvo za infrastrukturo in prostor je po pisanju današnjega Dnevnika razveljavilo razpis za izvajalca del za preureditev cestninske postaje log. Javno naročilo naj bi bili primorani ustaviti, ker da so z njim prekoračili svoje pristojnosti, poroča STA.

Avtoceste so namreč last Družbe za avtoceste v RS (Dars). Razpis za izvajalca preureditve cestninske postaje Log bi tako moral objaviti Dars in ne ministrstvo, ki za to sploh ni imelo nobene pravne podlage, navaja časnik in dodaja, da na ministrstvu že junija niso znali pojasniti, na kateri pravni podlagi so objavili javno naročilo.

Ministrstvo je razpis za preureditev cestninske postaje Log na primorski avtocesti oziroma za vzpostavitev prostega toka vinjetnih vozil na eni najbolj prometnih točk na slovenskem avtocestnem omrežju objavilo 21. junija, ponudbe pa zbiralo do 4. julija.

Na razpis je prispelo šest ponudb, cene (brez DDV) pa so se gibale med 537.836 in 812.434 evri; najcenejša je ponudba Gorenjske gradbene družbe iz Kranja. Ponudniki so morali kot zavarovanje za resnost ponudbe predložiti bančno garancijo v vrednosti 50.000 evrov.

Minister za infrastrukturo in prostor Zvonko Černač je takoj po nastopu funkcije dejal, da cestninske postaje predstavljajo nepotrebno motnjo v prostem prometnem toku in veliko nevarnost za udeležence v prometu, ter napovedal, da bodo ovire, predvsem na čelnih cestninskih postajah, odstranjene letos.

Darsu, takrat še pod vodstvom Mateje Duhovnik - ta je bila skupaj s članico uprave Gordano Bošković konec junija razrešena s položaja -, je zato minister z odredbo z 20. aprila naložil, da do 15. maja odstrani sredinske otoke na vinjetnih stezah na cestninski postaji Log. Takrat je zagrozil, da bo v nasprotnem primeru na teren poslal rušitelje, račun pa Darsu.

Dars pod vodstvom Duhovnikove je ves čas trdil, da pri odstranitvi cestninskih postaj ne gre za preprosto demontažo objektov, v katerih so tudi različni vodi (od električnih do komunikacijskih). Odstranitev naj bi bila na tem zelo prometnem odseku tudi opazna motnja.

Dars ministrstva ni uspel prepričati, zato se je to odločilo samo poiskati izvajalca del za preureditev cestninske postaje Log. Zdaj je ministrstvo očitno nehalo iskati izvajalca za rušenje cestninske postaje.

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se

Komentarji

Prikaži: starejši prej
2 komentarja
TERIER

jah - bonbonček za volitve je mimo, akcija ni več potrebna, sedaj pa po starem naprej.....saj poznamo kako to gre. Obljubiš, dobiš, pol pa enostavno obljube ne držiš....

16. julij 2012, ob 09:13:35
Neznan

Predlagam razpis za zamenjavo Črnača.

14. julij 2012, ob 15:43:48
2 komentarja
Stran: <|1|>
Prikaži: starejši prej