Del proizvodnje bo Magna začasno opravila v Gradcu

Status zaposlenih v Hočah ostaja nespremenjen.
Fotografija: Foto Tadej Regent
Odpri galerijo
Foto Tadej Regent

Ker trenutno ni mogoč zagon proizvodnje v Hočah, bo Magna del proizvodnje začasno opravljala v graški tovarni z uvedbo dodatnih izmen, so se iz Magne odzvali na dogovor med predstavniki vlade in okoljevarstveno organizacijo Rovo.

V Magni Steyr pozdravljajo omenjeni dogovor, po katerem se Rovo ne bo pritožil na okoljevarstveno dovoljenje, vlada pa bo prihodnji teden obravnavala spremembe zakona o Magni, ter pripravljenost vseh ključnih deležnikov za dialog in iskanje rešitev v nastali situaciji.

Vseeno pa so v Magni previdni, saj še nimajo pravnomočnega okoljevarstvenega dovoljenja, ki bi omogočal zagon proizvodnje. Rok za pritožbe na upravno sodišče se izteče 12. marca in takrat bo Magna videla, ali so izpolnjeni pogoji za testno proizvodnjo. Kot je znano, je Magna z njo v zamudi, saj bi z njo že morala pričeti.

V Magni so poudarili, da jim dogovor ne omogoča načrtovanega in takojšnjega pričetka proizvodnje v Hočah: »Naša družba je sprejela zaveze do poslovnih partnerjev glede dobave avtomobilov v dogovorjenih rokih, ki smo jih zavezani izpolniti. Predvidevali smo, da bomo v tem tednu lahko pričeli s proizvodnjo v Hočah. To v tem hipu ni mogoče, zato bomo ta del proizvodnje začasno opravljali v naši graški tovarni z uvedbo dodatnih izmen. Upamo, da bo dokončna rešitev za čim prejšnji zagon naše tovarne v Hočah najdena v čim krajšem času.« V svojem graškem obratu bodo tako uvedli nedeljsko delo, da bodo lahko izpolnili naročila.
 

Status zaposlenih ostaja nespremenjen


V Hočah je Magna doslej zaposlila 200 ljudi, še 200 naj bi delo v lakirnici dobilo v prihodnjih letih. Za zdaj status zaposlenih po naših informacijah ostaja nespremenjen. Nadaljevali bodo z uvajanjem in testiranjem opreme ter ne bodo poslani na čakanje na delo.



 

Preberite še:

Komentarji: