Fortenova je že solastnica Mercatorja

Lastniški prenos Mercatorja na Fortenova grupo postaja realnost.
Fotografija: Foto Voranc Vogel
Odpri galerijo
Foto Voranc Vogel

Začel se je postopek prenosa delnic Mercatorja na Fortenova grupo, ki je včeraj že postala 18,5-odstotna lastnica naše trgovske družbe. Gre za delnice, ki jih je imela v lasti Sberbank in jih je zamenjala za delež v Fortenova grupi. Lastniški delež Sberbank v Fortenovi se je tako povečal na 44 odstotkov.

image_alt
Prenos Mercatorja v rokah ministrstva za gospodarstvo


 »Včerajšnji začetek prenosa delnic Mercatorja na Fortenova grupo in prodaja Poslovnega področja zamrznjena hrana, ki je bila zaključena v ponedeljek, sta del  optimizacije portfelja Fortenova grupe. Ta pa je usmerjena v krepitev kapitalske strukture in konsolidacijo ključnih področij, v katerih ima Fortenova grupa vodilni položaj na trgu,« je poudaril prvi mož Fortenove Fabris Peruško ob začetku postopka prenosa Mercatorjevih delnic. 

Prihajajoča integracija Mercatorja z maloprodajo Fortenova grupe je po njegovih bededah velika priložnost za vse ključne dobavitelje, tudi za slovenske. Navezal se je danes objavljeno poročilo posebnega člana Mercatorjeve uprave, ki je potrdilo popolno skladnost Mercatorjevega poslovanja z zakonom, t.i. lex Mercator. V poročilu je poudarjeno, da je Mercator svojim strateškim slovenskim dobaviteljem ponudil možnost dolgoročnega dogovora o sodelovanju, ki so ga podpisali vsi tisti, ki so v takem dogovoru videli svoj poslovni interes.
 
Poleg deleža Sberbank, bo na Fortenovo svoj 70-odstotni delež Mercatorja prenesel tudi propadli Agrokor.

Komentarji: