Namesto Branka Bračka v Petrol Janez Žlak

Predlog dodatne točke dnevnega reda za skupščino Petrola.
Fotografija: Janez Žlak FOTO: Polona Malovrh/Delo
Odpri galerijo
Janez Žlak FOTO: Polona Malovrh/Delo

Delničarji Petrola bodo po nedavnem odstopu Branka Bračka ta mesec na redni skupščini odločali tudi o nadomestnem članu nadzornega sveta. Slovenski državni holding (SDH) predlaga, da se za novega nadzornika imenuje Janez Žlak, sicer predsednik uprave SDH.

image_alt
Branko Bračko odstopil iz nadzorega sveta Petrola


Spomnimo, Bračko bi moral tako kot drugi nadzorniki Petrola 11. aprila nastopiti svojo funkcijo, a je z nje odstopil, potem ko smo mediji razkrili, da je še vedno član izvršilnega odbora stranke SDS, zaradi česar ni izpolnjeval pogojev za nadzorniško mesto v državnem podjetju. Bračko je ob kandidaturi podal izjavo, da ni več politični funkcionar v stranki, a ga še vedno najdemo na seznamu članov izvršilnega odbora.

SDH, ki zastopa tretjinski lastniški delež državnih delničarjev, je zato zahteval širitev dnevnega reda skupščine energetske družbe. Žlak tako kot Bračko sodi v krog stranke SDS. Na čelo holdinga je bil imenovan lani po odstopu Gabrijela Škofa.

Ta mesec bodo nalogo člana nadzornega sveta prevzeli še lenka Urnaut Ropoša, Borut Vrviščar, Aleksander Zupančič in Mario Salecky, ki so bili imenovani konec lanskega leta.

Komentarji: