Tri desetletja zaznamovali z izdelavo tisočega letala serije Sinus/Virus

Družba se usmerja k raziskavam in razvoju različnih vrst okolju prijaznih zrakoplovov.
Fotografija: Produkt kot so zrakopolovi iz serije Sinus/Virus po Boscarolovih besedah družbi zagotavljajo dolgoročno vzdržnost in varnost delovnih mest. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Odpri galerijo
Produkt kot so zrakopolovi iz serije Sinus/Virus po Boscarolovih besedah družbi zagotavljajo dolgoročno vzdržnost in varnost delovnih mest. FOTO: Uroš Hočevar/Delo

Ajdovščina – Proizvajalec jadralnih letal Pipistrel je praznovanje svojih 30 let pospremil s pomembnimi mejniki, med katerimi je tudi izdelava tisočega primerka iz družine Sinus/Virus. Tega bodo poslali v Surinam, kamor doslej niso prodali še nobenega letala, čeprav redno poslujejo s 95 državami. 

Direktor in lastnik Pipistrela. FOTO: Aleš Černivec/Delo
Direktor in lastnik Pipistrela. FOTO: Aleš Černivec/Delo
»To je še en dosežek, ki ga je doseglo to letalo – 96. država nam je odprla svoje nebo,« je dejal prvi mož družbe Ivo Boscarol in hkrati napovedal nove prelomnice.

Že januarja so predstavili novo celostno grafično podobo, ki zaznamuje novo obdobje njegovega obstoja. Tega posvečajo raziskavam in razvoju različnih vrst popolnoma okolju prijaznih zrakoplovov, ki hkrati omogočajo navpični izlet in pristanek, kar bo omogočalo večjo pretočnost prometa v večjih mestih.



Februarja so z ameriškim industrijskim konglomeratom Honeywellom podpisali sporazum o raziskavah in razvoju rešitev za trg mobilnosti v velikih mestih. Med cilji je vključitev Honeywellove programske opreme in letalske elektronike, navigacije, povezljivosti sistemov za nadzor letenja ter drugih storitev na Pipistrelovo zračno plovilo, s čimer bi lahko v prihodnosti razvili povsem avtonomno letenje.

Preberite še:

Komentarji: