Za A1 Slovenija kar uspešno leto

V letu 2020 se želijo malce več podati še na področje infrastrukture.
Fotografija: Dejan Turk, predsednik uprave A1 Slovenija. FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Dejan Turk, predsednik uprave A1 Slovenija. FOTO: Leon Vidic/Delo

Ljubljana - Za A1 Slovenija je bilo letošnje leto kar uspešno, je povedal predsednik uprave A1 Slovenija in Vip mobile Dejan Turk. A1 Slovenija, ki je vodilni zasebni ponudnik celovitih komunikacijskih storitev v Sloveniji, ima že več kot 700.000 uporabnikov. V letu 2020 se želijo malce več podati še na področje infrastrukture.

"Trend, ki ga s skrbjo opazujemo, pa je rast stroškov vsebin. Zadnjih pet let so se tukaj stroški operaterjev skorajda potrojili," je dodal Turk. A1 Slovenija razvija smiselne komunikacijske rešitve, ki ustrezajo trenutnim in nastajajočim potrebam uporabnikov, Tako med drugim ponujajo kombiniranje video vsebin z neomejenim internetom.



"Ena večja stvar, ki prihaja, je 5G. Pripravlja se strategija s strani države; pričakujemo, da bo do konca prihodnjega leta prišlo do avkcije. Z optimizmom gledamo novo tehnologijo, vendar mislimo, da je glede A1 to še prezgodaj. Pri 4G, ki ga razvijamo, vidimo, da ima še vedno potencial, saj so hitrosti omrežja še zadostne za povprečne uporabnike," je še pojasnil Dejan Turk.

Letos je A1 Slovenija že začela graditi optiko in videla, da ni najlažje. Po Turkovih besedah so poskušali najti nekaj območij, kjer imajo dejansko le enega ali največ dva konkurenta na infrastrukturi; tako so zgradili optično omrežje v Kosezah, gradijo ga pa še v Celju. "Tukaj se učimo, ampak vidimo, da je to pravi korak - ne mislimo graditi celotnega omrežja, ampak pametno kombinirati. Še vedno bomo skušali imeti najbolj ugodno ponudbo na trgu, najbolj uslužne in najhitrejše ljudi, ter seveda pri tem ne bomo pozabili, kako lahko hardversko dopolnjujemo," je še pojasnil Turk.

Preberite še:

Komentarji: