Rudis prekinil pogodbo s Primorjem v TEŠ

Večina podizvajalcev Primorja je gradbišče pred dnevi zapustila, ker jim Ajdovci niso plačali opravljenega dela.

pon, 23.04.2012, 12:02

Trbovlje − Iz trboveljskega Rudisa so sporočili, da so v 16. koledarskem tednu enostransko odstopili od pogodbe s podizvajalcem Primorje pri projektu hladilnega stolpa v TEŠ.

Večina podizvajalcev Primorja je gradbišče pred dnevi zapustila, ker jim Ajdovci niso plačali opravljenega dela. Dobavitelji opaža, armature, sredinskega dvigala in nazadnje tudi večina usposobljenih podizvajalcev niso več želeli sodelovati s Primorjem. »Potrebno je bilo ukrepati, zato je Rudis že sklenil ustrezne pogodbe in  z delom pospešeno nadaljuje,« je povedal direktor Rudisa Andrej Gorjup, ki še nima ocen izpada oziroma škode, ki je v tem času na gradbišču nastala. Vrednost podizvajalske pogodbe je osem milijonov evrov.

»Gradbišče je bilo vsaj deset dni prazno in kljub našim pisnim pozivom Primorju do izteka podaljšanega roka na gradbišču ni bilo aktivnosti,« pravi Gorjup. Na zamudo in na to, da se na gradbišču TEŠ nič ne dogaja, je Rudis opozoril nadzorni inženir naročnika.

Povezane novice

Slabo in manj slabo
19. april ob 21:00
Naj projekt TEŠ 6 obvisi nekje v zraku, da se še dolgo ne bo treba odločiti.

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se