Adria Airways je dokapitalizirana

Zaključek prodaje nemškemu 4 K predvidoma še ta mesec.
Objavljeno
09. marec 2016 12.57
A. S.
A. S.

Ljubljana − Včeraj sta slovenska država s 3,1 milijona evrov in nemški 4K Invest z milijonom evrov v skladu s sklepom delničarjev dokapitalizirala Adrio Airways.

Republika Slovenija, Slovenski državni holding (SDH) in Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) so 18. januarja z nemško družbo 4K KNDNS GmbH podpisali pogodbo o prodaji 91,58 odstotka obstoječih delnic Adrie Airways (AA). Pogodba o prodaji pa, med drugim, vključuje predhodno dokapitalizacijo AA.

»Z vplačilom dodatnega kapitala, tako RS kot tudi kupca, bo družbi omogočena stabilizacija poslovanja, s prodajo pa bo družbi pod okriljem zasebnega lastništva zagotovljen nadaljnji razvoj, ter s tem vzpostavljeni temelji za ohranitev dolgoročnih učinkov ohranitve slovenskega nacionalnega letalskega prevoznika,« so v SDH zapisali v sporočilu za javnost.

V SDH zdaj pričakujejo, da bo postopek izdaje novih delnic in zaključek transakcije (plačilo kupnine in prenos delnic) izveden še ta mesec. Teoretično je možno, da bi do vstopa novega lastnika prišlo še pred 18. marcem.