Blokade, zaprti računi, transakcije z vrednostnimi papirji in sodni postopki v Sloveniji v oktobru 2015

Zmanjšano število zaprtih in blokiranih računov na letni ravni.

Objavljeno
06. november 2015 12.03
bsa*borza
E. R., gospodarstvo
E. R., gospodarstvo
Število blokiranih in zaprtih transakcijskih računov se je v oktobru 2015 na letni ravni v povprečju zmanjšalo za 21,5 odstotka. Na mesečni ravni se je število blokiranih transakcijskih računov zmanjšalo za 8 odstotkov, medtem ko je število zaprtih transakcijskih računov v istem obdobju ostalo tako rekoč nespremenjeno.

Število deblokiranih transakcijskih računov se je v oktobru 2015 na letni ravni zmanjšalo za 28 odstotkov in na mesečni ravni za devet odstotkov. Število družb brez transakcijskih računov se je v oktobru 2015 povečalo za tri odstotke na letni ravni, medtem ko je na mesečni ravni ostalo nespremenjeno.

Zmanjšano število transakcij na letni ravni

Število transakcij z vrednostnimi papirji se je v oktobru 2015 na mesečni ravni povečalo za 21 odstotkov, medtem ko se je na letni ravni zmanjšalo za 35 odstotkov.

Zmanjšalo se je tudi število začetih postopkov stečajev nad pravnimi osebami in osebnih stečajev na letni ravni.

Število začetih stečajev nad pravnimi osebami in osebnih stečajev se je v oktobru 2015 na letni ravni v povprečju zmanjšalo za 18 odstotkov. Na mesečni ravni se je število začetih stečajev nad pravnimi osebami zmanjšalo za 15 odstotkov, medtem ko se je število začetih osebnih stečajev v istem obdobju povečalo za 12 odstotkov. Število začetih postopkov prisilnega prenehanja družb se je v oktobru 2015 na letni ravni povečalo za 23 odstotkov in na mesečni ravni za 35 odstotkov.

Število drugih začetih postopkov prenehanja družb se je v oktobru 2015 na letni ravni povečalo za 31 odstotkov in na mesečni ravni za 56 odstotkov.

Povečano število izbrisanih družb

Število izbrisov družb se je v oktobru 2015 na letni ravni povečalo za 31 odstotkov in na mesečni ravni za 52 odstotkov. Število novoustanovljenih družb se je v oktobru 2015 na letni ravni zmanjšalo za 12 odstotkov, medtem ko se je na mesečni ravni povečalo za 17 odstotkov.