Bo Helios selil premaze tudi v Rusijo?

V Heliosu preigravajo scenarije za racionalizacijo posameznih proizvodnih lokacij znotraj skupine.

čet, 20.09.2012, 13:30

Ljubljana – Nadzorniki domžalskega Heliosa, ki ima približno 2500 zaposlenih, so včeraj obravnavali novo strategijo družbe do leta 2017. Govorili so tudi o tem, ali bi Helios del proizvodnje lesnih premazov selil v Rusijo.

Predsednik uprave Heliosa Uroš Slavinec je že na nedavni skupščini, ko je govoril o poslovanju, pojasnil, da z namenom doseganja večje dobičkonosnosti razmišljajo o racionalizaciji posameznih proizvodnih lokacij znotraj skupine; to še zlasti velja za Belinko Perkemijo in divizijo lesnih premazov.

Po eni od možnosti bi Helios svoj 80-odstotni delež Belinke Perkemije prodal belgijskemu solastniku družbi Solvay (20-odstotna lastnica), kar naj bi bilo znano do konca leta ali še prej. Glede racionalizacije proizvodnje lesnih premazov pa uprava menda preigrava dva scenarija, ki se ne izključujeta. Po prvem bi proizvodnjo lesnih premazov združili na eni od dveh domačih lokacij, po drugem pa bi del proizvodnje selili v Rusijo, kjer lesni premazi še niso podvrženi strogi okoljski evropski regulativi. Spomnimo: na Količevem proizvaja Helios industrijske lesne premaze, v Šentjakobu pri Ljubljani (Belinka) pa lesne premaze za široko potrošnjo.

Če naše informacije držijo, nadzorniki včeraj še niso sprejeli dokončne odločitve. V Heliosu razmišljajo tudi o racionalizaciji na Hrvaškem, kjer v tovarni Chromos izdelujejo premaze za široko potrošnjo. Predsednik uprave je delničarjem avgusta pojasnil, da bo Hrvaška prihodnje leto vstopila v EU in bi bilo nesmiselno imeti dve proizvodnji na približno 100 kilometrih.

Povezane novice

V Heliosovem nadzornem svetu premešali barve
27. julij ob 13:22
Zvon Ena je upravi Heliosa omejil pooblastila pri poslovanju in s tem preprečil nenadzorovano prodajo delnic Zvona.

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se