Deset startupov se bo predstavilo investitorjem

Podjetniške ideje, ki so jih pilili v programu pospeševalnika ABC, bodo predstavili 190 investitorjem in gostom.
Objavljeno
19. januar 2016 17.38
Ba. Pa.
Ba. Pa.

Ljubljana − Pospeševalnik ABC, ki deluje v ljubljanskem BTC Cityu, med 21. in 23. januarjem pripravlja dva dogodka. Jutri bo, po zaključenem drugem trimesečnem programu na temo »Smart Living and Health«, deset startupov svoje podjetniške ideje predstavilo kar 190 domačim in tujim investitorjem ter gostom. Izjemen odziv investitorjev je presenetil tudi organizatorje.

Dan kasneje, v petek, 22. januarja, se bo v novem podjetniškem zagonskem vozlišču ABC Hub v spodnji etaži Emporiuma začel mednarodni poslovni maraton, imenovan International Business Hackathon. Projekt, katerega nosilca sta Business Intelligence Center in ABC Accelerator v sodelovanju z mednarodnimi partnerji, bo trajal vse do sobote, 23. januarja. Tekmovalci z vsega sveta pa bodo tekmovali v reševanju poslovnega izziva, ki ga je zastavila družba Plastika Skaza.

Uvodni nagovor na prvi dan maratona bo imel izvršni direktor HBX, Harvard Business School, Patrick Mullane, ki je hkrati tudi eden izmed žirantov in bo Slovenijo obiskal prav s tem namenom.

Družba BTC v svoji strategiji razvoja družbe do leta 2020 zasleduje in vse bolj udejanja usmeritev, da BTC City Ljubljana postane inovativno mesto. Tej usmeritvi je sledila odločitev, da kot soustanovitelji podprejo ABC Accelerator.