Dodatna pomoč delavcem Primorja

Rdeči križ Ajdovščina je 30 socialno najbolj šibkim družinam že namenilo finančno pomoč 70 evrov.

čet, 19.07.2012, 21:00

Ajdovščina – V območnem združenju Rdečega križa (OZRK) Ajdovščina, kjer je po pomoč do zdaj prišlo že 210 delavcev Primorja, bodo avgusta podaljšali delovni čas skladišča v Regijskem skladišču civilne zaščite v Ajdovščini.

Pomoč bodo tako dajali vsako sredo od 13. do 17. ure, prizadevajo si, da bi jo lahko omogočili tudi ljudem iz oddaljenih krajev. »Možnosti za manjše, začasno skladišče iščemo tudi z občino Vipava. Najpomembnejše bo, da bomo skladišče zmogli napolniti in zagotavljati pomoč, kar bo v danih razmerah za nas gotovo težko,« pravi sekretarka združenja Irena Žgavc. OZRK Ajdovščina je 30 socialno najbolj šibkim družinam že namenilo finančno pomoč 70 evrov. Prav tako bo družinam pomagalo pri nakupu šolskih potrebščin.

Ob stečaju Primorja so začeli dobrodelno akcijo Darujem: morebitne prispevke je mogoče darovati na transakcijski račun: 04751-0000412446, pripis Humanitarni prispevek DARUJEM. Uporabniki storitev Mobitela in Simobila lahko pošljejo sporočilo s ključno besedo darujem na 1919 in prispevajo en evro.

Spodbudna novica prihaja tudi iz Zavoda za šport Ajdovščina, ki bo po besedah Žgavčeve 55 ljudem omogočil brezplačno kopanje na letnem bazenu. Med njimi so večinoma nekdanji zaposleni v Primorju in njihovi družinski člani. Brezplačno se bodo lahko kopali ob ponedeljkih, sredah in nedeljah do konca sezone. »Stisko žal vse bolj občutijo otroci, ki so za marsikaj prikrajšani. Upamo, da bomo težke čase lahko omilili vsaj njim, zato smo zelo veseli solidarnostnega dejanja zavoda za šport.«

Prijavi sovražni govor