Dodatna pomoč delavcem Primorja

Rdeči križ Ajdovščina je 30 socialno najbolj šibkim družinam že namenilo finančno pomoč 70 evrov.

čet, 19.07.2012, 21:00

Ajdovščina – V območnem združenju Rdečega križa (OZRK) Ajdovščina, kjer je po pomoč do zdaj prišlo že 210 delavcev Primorja, bodo avgusta podaljšali delovni čas skladišča v Regijskem skladišču civilne zaščite v Ajdovščini.

Pomoč bodo tako dajali vsako sredo od 13. do 17. ure, prizadevajo si, da bi jo lahko omogočili tudi ljudem iz oddaljenih krajev. »Možnosti za manjše, začasno skladišče iščemo tudi z občino Vipava. Najpomembnejše bo, da bomo skladišče zmogli napolniti in zagotavljati pomoč, kar bo v danih razmerah za nas gotovo težko,« pravi sekretarka združenja Irena Žgavc. OZRK Ajdovščina je 30 socialno najbolj šibkim družinam že namenilo finančno pomoč 70 evrov. Prav tako bo družinam pomagalo pri nakupu šolskih potrebščin.

Ob stečaju Primorja so začeli dobrodelno akcijo Darujem: morebitne prispevke je mogoče darovati na transakcijski račun: 04751-0000412446, pripis Humanitarni prispevek DARUJEM. Uporabniki storitev Mobitela in Simobila lahko pošljejo sporočilo s ključno besedo darujem na 1919 in prispevajo en evro.

Spodbudna novica prihaja tudi iz Zavoda za šport Ajdovščina, ki bo po besedah Žgavčeve 55 ljudem omogočil brezplačno kopanje na letnem bazenu. Med njimi so večinoma nekdanji zaposleni v Primorju in njihovi družinski člani. Brezplačno se bodo lahko kopali ob ponedeljkih, sredah in nedeljah do konca sezone. »Stisko žal vse bolj občutijo otroci, ki so za marsikaj prikrajšani. Upamo, da bomo težke čase lahko omilili vsaj njim, zato smo zelo veseli solidarnostnega dejanja zavoda za šport.«

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se