Istrabenz Turizem prodal Grand hotel Adriatic

Prodaja hotela je sestavni del dogovora o reprogramu z bankami upnicami iz leta 2013.
Objavljeno
10. februar 2016 10.11
B. Š.
B. Š.
Portorož, Opatija − Več kot šest let od začetka prodaje Grand hotela Adriatic je Istrabenz Turizem prejšnji teden podpisal pogodbo o prodaji vseh delnic tega največjega hotela v Opatiji. Istrabenz je informacijo objavil včeraj na spletni strani Ljubljanske borze s podatkom, da so pogodbo sklenili s podjetjem Teri-trgovina iz Zagreba, prodaja pa bo končana, ko bodo izpolnjeni vsi dogovorjeni odložni pogoji.

Prodaja hotela je sestavni del dogovora o reprogramu z bankami upnicami iz leta 2013. V njem je bilo dogovorjeno, da je sestavni del reprograma tudi prodaja portoroškega Hotela Palace Kempinski in opatijskega Adriatica.

Teri-trgovina se ukvarja s prodajo alkoholnih in brezalkoholnih pijač. Ali je kako povezana z MK Group oziroma srbskim poslovnežem Miodragom Kostićem, nam ni uspelo izvedeti. Miodrag Kostić je pred tremi dnevi za Dnevnik izjavil, da poteka postopek, s katerim namerava kupiti nekdanji hotel Kempinski v Savudriji in Istrabenzov Grand hotel Adriatic v Opatiji. Ko so leta 2009 začeli prodajati ta hotel, je Istrabenz postavil pogoj, da ponudba ne sme biti nižja od 23 milijonov evrov. Gre za največji opatijski hotel s 600 ležišči, z veliko igralnico, kongresnim centrom, pred nekaj leti prenovljenim velnesom z dvema bazenoma, ki ustvari sedem milijonov evrov prihodka na leto. Po neuradnih podatkih (uradnih ni) naj bi sedanji kupec prevzel malo manj kot osem milijonov evrov dolga Grand hotela Adriatic in dodal približno štiri milijone evrov kupnine.